Stichting

De organisatie van de Vrijstad Vianen Loop is in handen van Stichting Vrijstad Vianen Loop. Deze stichting heeft als doel om de inwoners van Vianen meer in beweging te krijgen. De Vrijstad Vianen Loop was in 2017 de eerste activiteit die de stichting organiseert. Op deze manier willen we een (lichamelijk en geestelijk) gezonde leefstijl, onderlinge verbondenheid en sociale contacten bevorderen. In 2019 deden bijna 1.000 deelnemers mee, jong en oud, beginnend en gevorderd. We zijn er blij mee dat we zoveel mensen in beweging kunnen krijgen. Inmiddels heeft de stichting ook een wandelprogramma en ontwikkelen we nog meer beweegprojecten. Veel deelnemers hebben hun al betaalde inschrijfgeld voor 2020 gedoneerd. Na aftrek van gemaakte kosten hebben we deze donaties ook goed kunnen besteden. Zo heeft de stichting in samenwerking met het Oosterlicht college voor een kerstpresentje voor de gasten van de Zonnebloem gezorgd. In het voorjaar organiseren we een aantal bootcamp trainingen voor mensen met een verstandelijke beperking

Wil je ook iets betekenen voor de stichting, stuur een mail naar info@vrijstadvianenloop.nl.
 

Over de Stichting Vrijstad Vianen Loop

Kinderen en volwassenen worden steeds zwaarder en bewegen minder. Dit gaat ten koste van de gezondheid en het welzijn. Door middel van het organiseren van beweegactiviteiten en bewustwordingsprogramma's willen we een bijdrage leveren aan het bevorderen van de (lichamelijke en geestelijke) gezondheid en het welzijn van inwoners van de gemeente Vianen. Hierbij kun je denken aan een wandelprogramma met ouderen (verbinding zorgt dat ouderen meer uit hun isolement worden gehaald), workshops voeding voor kinderen i.s.m. sportservice provincie Utrecht en de basisscholen (wat is gezond en wat is niet gezond?) enzovoorts. Er gaat een preventieve werking vanuit wat ten goede komt aan het maatschappelijk belang. Ook heeft bewegen een verbindende werking en geeft plezier.
 
Met de opbrengsten van de loop organiseren we verschillende projecten om mensen in beweging te brengen.We richten ons hierbij ook op ouderen en mensen met een beperking.

 
Meer informatie via info@vrijstadvianenloop.nl
 

Wandelochtenden 

Zin om weer in beweging te komen? Doe mee met de maandelijkse wandelochtenden van Stichting Vrijsstad Vianen Loop. Want bewegen is goed voor iedereen. En de stichting wil graag alle inwoners van Vianen meer in beweging krijgen.
 
Wandelaar?
Tijdens de maandelijkse wandelochtenden is iedereen van harte welkom, van jong tot oud, lopend of met rolstoel. Lenny deed al een keer mee: “Na een kopje koffie gezellig met de groep gewandeld. Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en goed om in beweging te zijn. Bij de pompoensoep na afloop konden we lekker opwarmen en opgeven voor de volgende keer.”
 
Volgende wandelochtenden: n.t.b.
Tijd: 10 – 12 uur bij de BOM (Langeweg 6b), aanmelden via info@vrijstadvianenloop.nl,
Kosten EUR 2 per deelnemer inclusief koffie en kop soep