Aantal deelnemers Vrijstad Vianen Loop langs de rivier

Evenement

Update! (december 2020)

Ook in 2021 organiseren we helaas geen Vrijstad Vianen Loop. Het coronavirus is nog hartstikke aanwezig en we zien ons onder de huidige omstandigheden geen veilig maar ook gezellig evenement neerzetten. Juist het samen lopen en samen aanmoedigen is wat onze loop zo succesvol maakt. Het goede nieuws is dat we niet stilzitten. In januari beginnen we weer met de Start to run trainingen. Ook kun je inschrijven voor PowerWalk en Mindful Walk. Meer informatie over de trainingen.

Algemene informatie

Of je nu voor een snelle 10 kilometer wil gaan of je eerste 5 kilometer gaat lopen. De Vrijstad Vianen Loop is een gezellig evenement voor elk niveau, jong en oud. En in de volgende editie kunnen ook rolstoeldeelnemers, handbikers en race runners meedoen.

Ook wandelaars kunnen hun hart ophalen op een van de mooie routes. Het parcours gaat grotendeels langs het kanaal waar je heerlijk vrij loopt. Alle afstanden finishen in de historische binnenstad. Na afloop kun je daar genieten van een heerlijk drankje op een van de vele terrasjes of kiezen voor wat lekkers in de Kloostertuin bij de oude stadsmuur.

De organisatie van de Vrijstad Vianen Loop is in handen van Stichting Vrijstad Vianen Loop. Deze stichting heeft als doel om de inwoners van Vianen meer in beweging te krijgen. Op deze manier wil de stichting een (lichamelijk en geestelijk) gezonde leefstijl, onderlinge verbondenheid en sociale contacten bevorderen. De stichting werkt voor de organisatie van de loop samen met de gemeente Vijfheerenlanden en Sportservice provincie Utrecht.

Hardlopen

Jumbo 5 KM, individueel 
De notarissen business loop 5 KM
AH 10 KM, individueel
De notarissen business loop 5 KM
Via Optiek 10 Engelse mijl

Emiel Al Kids run, 1 KM (groep 3-4)
Emiel Al Kids run, 2 KM (groep 5 t/m 8)
Emiel Al-lerkleinste loop (peuters en kleuters, korte afstand op de Voorstraat)

Rolstoeldeelnemers/ racerunners

Jumbo 5 KM
AH 10 KM

Handbikers

AH 10 km
Via Optiek 10 Engelse mijl

Wandelen

Hoef en Haag 5 KM
Hoef en Haag 10 KM
Hoef en Haag 15 KM
Hoef en Haag 25 KM