Aantal deelnemers Vrijstad Vianen Loop langs de rivier

Evenement

Algemene informatie

Of je nu voor een snelle 10 kilometer wil gaan of je eerste 5 kilometer gaat lopen. De Echte Bakker Steehouder Vrijstad Vianen Loop is een gezellig evenement voor elk niveau, jong en oud. Ook wandelaars kunnen meedoen aan deze nog jonge loop. Het parcours gaat grotendeels langs het kanaal waar je heerlijk vrij loopt. Alle afstanden finishen in de historische binnenstad. Na afloop kun je daar genieten van een heerlijk drankje op een van de vele terrasjes of kiezen voor wat lekkers in de Kloostertuin bij de oude stadsmuur.
De organisatie van de Vrijstad Vianen Loop is in handen van Stichting Vrijstad Vianen Loop. Deze stichting heeft als doel om de inwoners van Vianen meer in beweging te krijgen. Op deze manier wil de stichting een (lichamelijk en geestelijk) gezonde leefstijl, onderlinge verbondenheid en sociale contacten bevorderen. De stichting werkt voor de organisatie van de loop samen met de gemeente Vianen en Sportservice provincie Utrecht.

Schrijf individueel in of met collega’s voor de Business loop op beide hardloopafstanden. Kinderen op de basisschool kunnen inschrijven voor de Kids run. De groepen 3 en 4 lopen 1 kilometer, groepen 5 t/m 8 lopen 2 kilometer. En we hebben een korte afstand voor peuters en kleuters: de Emiel Al-lerkleinste loop.

Hardlopen

Jumbo 5 KM, individueel of business loop
AH 10 KM, individueel of business loop
Via Optiek 10 Engelse mijl

Emiel Al Kids run, 1 KM (groep 3-4)
Emiel Al Kids run, 2 KM (groep 5 t/m 8)
Emiel Al-lerkleinste loop (peuters en kleuters, korte afstand op de Voorstraat)

Wandelen

Hoef en Haag 5 KM
Hoef en Haag 10 KM
Hoef en Haag 15 KM
Waterjaarwandeling 25 KM: in het teken van het waterjaar van Vianen. De route gaat langs een mooie tentoonstelling van Vianen tot Everdingen. Bij de start krijg je een boekje mee met meer informatie over de tentoonstelling. De tentoonstelling wisselt elke paar maanden. 

Inschrijfkosten

Hardlopen EUR 10
Business loop EUR 175 per team
Kids run EUR 4
Wandelen EUR 6

Tijdregistratie

Tijdens de Vrijstad Vianen Loop maken we gebruik van de MYLAPS BibTag voor het registreren van de tijden. Achter op het startnummer (de bib) bevindt zich een elektronische chip (de tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van tijden heel eenvoudig. De tags hoeven niet ingenomen te worden na de race. Je kunt het startnummer (met tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Bij de wandeltochten is geen tijdregistratie.

Kleedruimte

Je kunt je in zalencentrum Het Klooster omkleden. Er is geen bewaakte garderobe aanwezig. 

Parkeren

De start en finish van alle afstanden is op de Voorstraat. Je kunt het beste parkeren op de parkeerplaatsen voor lang parkeren (o.a. bij het Evenemententerrein). Inwoners van Vianen vragen we om op de fiets te komen.