Waterjaar

Nieuw dit jaar is de route van 25 kilometer: de waterjaarwandeling. Deze route staat namelijk in het teken van het waterjaar van Vianen. De route gaat langs een mooie tentoonstelling van Vianen tot Everdingen. Bij de start krijg je een boekje mee met meer informatie over de tentoonstelling. De tentoonstelling wisselt elke paar maanden.

Meer over het waterjaar van Vianen

Vianen en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vianen geniet van het water: de Lek en het Merwedekanaal, de recreatieplassen en de mooie Viaanse grachten. We hebben molens, gemalen, polders en prachtige dijklandschappen. Het prachtige natuurlandschap leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen. Maar er gaat ook een dreiging van de Lek uit, die een stempel gedrukt heeft op de geschiedenis. Als je door de binnenstad van Vianen wandelt, waan je je zo weer terug in deze geschiedenis. Daarnaast heeft de stad nog veel meer historische parels, zoals Kasteel Batenstein, de Grote Kerk en de stadsmuur met zijn poorten.
Ook nu speelt water een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten en de herinrichting van de Voorstraat. Kortom, een prachtig thema met vele leuke evenementen en activiteiten waarmee we iedereen van harte welkom heten in Vrijstad Vianen.
Kijk voor meer informatie over Vrijstad Vianen en het waterjaar op www.vrijstadvianen.nl.

Waterjaar Vianen